Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

FREE SUNBEDS

FREE  SUNBEDS
FREE WIFI

Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2011

Σουπιές με σέσκουλα και καυκαλήθρες



soupies_300.jpg
 
 
Συνταγή από την εκπομπή του ΣΚΑΪ " chef on Air 
 ΚΑΙ  ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ  ΑΠΟ  ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΠΡΕΣΣ!!
Από τον Chef Νίκο Κατσούνα
ΥΛΙΚΑ
 
  • 1 κ. σουπιές
  • 1 κ. χόρτα διάφορα (σεσκουλα,καυκαληθρες,λαπαθα,παπαρουνες)
  • 1 μαραθόριζα
  • 1 πράσο σε ροδέλες
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 2 ντομάτες στον τρίφτη Pummaro
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • Ελαιόλαδο Άλτις
  • 1 κ.γ. ντοματοπελτέ
  • 1/2 ματσάκι άνηθο
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • ½ ποτ. τσίπουρο με γλυκάνισο
  • Αλάτι & πιπέρι
 
  ΕKTEΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τις σουπιές και τις κόβουμε σε μέτρια κομμάτια. Ξεπλένουμε το μελάνι τους, γιατί δεν το τρώνε οι περισσότεροι, Παρ΄ολ΄αυτά αν σας αρέσει η ξεχωριστή γεύση και το άρωμα του, μην το ξεπλένετε, είναι πολύ  θρεπτικό! 
Στη συνέχεια καθαρίζουμε τα λαχανικά και τα πλένουμε καλά.Κόβουμε το πράσο σε ροδέλες, τα χόρτα σε μεγάλα κομμάτια, την μαραθόριζα και το κρεμμύδι σε πολύ μικρά κομμάτια.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνουμε μπόλικο ελαιόλαδο, γιατί τα χόρτα πίνουν πολύ! Σωτάρουμε το φινόκιο, το κρεμμύδι και το πράσο.
Προσθέτουμε τις σουπιές, τις γυρίζουμε λίγο μέσα στην κατσαρόλα να τσιγαριστούν και ρίχνουμε μια κουταλίτσα ντοματοπελτέ. Σβήνουμε με τσίπουρο.
Προσθέτουμε την ντομάτα, ελαχιστη ζάχαρη, αλάτι και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν οι σουπιές.
Δεν προσθέτουμε νερό, αφήνουμε το φαγητό να βράσει στο ζουμί του, για 15-20 λεπτά.
Προσέχουμε τον χρόνο βρασμού, γιατί η σουπιά, όπως και όλα τα μαλάκια, σκληραίνει με το πολύ μαγείρεμα.
Εν τω μεταξύ, χοντοκόβουμε την πρασινάδα, με το χέρι. Τα χορταρικά δεν πρέπει να είναι ψιλοκομμένα σε αυτό το φαγητό, γιατί ρουφάνε πολύ λάδι και μαραίνονται.
Όταν το φαγητό μισοβράσει, τα ρίχνουμε και αυτά στην κατσαρολα. Μην σας φοβίζει ο όγκος τους, θα μαραθούν γρήγορα και θα συρρικνωθούν. Λίγο πριν κατεβάσουμε το φαγητό από την φωτιά, προσθέτουμε τον άνηθο. Δεν τον βάζουμε από την αρχή γιατί μαυρίζει.
Και για τελευταία πινελιά, ρίχνουμε λίγο λεμόνι που απογειώνει την γεύση του φαγητού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου