Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

FREE SUNBEDS

FREE  SUNBEDS
FREE WIFI

Σάββατο 23 Απριλίου 2011

Μαγειρίτσα παραδοσιακή αυγοκομμένη


Μαγειρίτσα παραδοσιακή αυγοκομμένη
Υλικά
1 συκωταριά και τα έντερα ενός μικρού αρνιού
1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
2 μαρούλια πλυμένα, χωρισμένα στα φύλλα τους, ψιλοκομμένα
10 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι του τσαγιού ρύζι για σούπα (νυχάκι)
3 αυγά
ο χυμός 2 λεμονιών
3-4 κουταλιές της σούπας ζεστός ζωμός από τη σούπα

Εκτέλεση

Πλένετε πολύ καλά τη συκωταριά και τα έντερα. Γυρίζετε τα έντερα με ένα καλαμάκι ανάποδα. Ρίχνετε τη συκωταριά και τα έντερα σε νερό που βράζει και τα ζεματίζετε. Τα στραγγίζετε και τα ψιλοκόβετε σε πολύ μικρά κομμάτια.
Βάζετε σε μια κατσαρόλα το λάδι να κάψει. Προσθέτετε τα κρεμμυδάκια (ξερά και φρέσκα) και τα σοτάρετε. Ρίχνετε τα κομμάτια της συκωταριάς και τα έντερα και συνεχίζετε το σοτάρισμα. Βάζετε κατόπιν τα μαρούλια και τον άνηθο και αλατοπιπερώνετε. Προσθέτετε 3-4 φλιτζάνια νερό, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε τη μαγειρίτσα να σιγοβράσει.
Όταν τα εντόσθια μαλακώσουν, καθαρίζετε και πλένετε το ρύζι και το ρίχνετε στη μαγειρίτσα. Συνεχίζετε το βράσιμο 25΄, ακόμα μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και σβήνετε την εστία.
Χτυπάτε τα ασπράδια σε μαρέγκα και τους κρόκους χωριστά. Στύβετε τα λεμόνια, προσθέτετε τους κρόκους στη μαρέγκα συνεχίζοντας το χτύπημα. Ρίχνετε λίγο λίγο το χυμό λεμονιού και το ζωμό από τη μαγειρίτσα ανακατεύοντας με γρήγορες κινήσεις. Όταν το μείγμα του αυγολέμονου έχει ζεσταθεί αρκετά, το ρίχνετε όλο μαζί στην κατσαρόλα με τη μαγειρίτσα. Κουνάτε ελαφρά την κατσαρόλα να πάει το αυγολέμονο παντού. Συμβουλή
Η τεχνική να χτυπάτε χωριστά τους κρόκους από τα ασπράδια βοηθάει ώστε να μην κόψει το αυγολέμονο.ΠΗΓΗ  http://mykefallonia.gr

1 σχόλιο:

  1. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ,, ΑΠΛΑ ΝΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΩ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΑΠΛΑ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΠΡΟΣΘΑΙΤΩ ΕΠΙΚΑΙΡΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ! ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή