Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

FREE SUNBEDS

FREE  SUNBEDS
FREE WIFI

Σάββατο 30 Απριλίου 2011

ΜΕΡΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΦΑΓΗΤΑ ΤΟΥ ΜΕΝΟΥ ΜΑΣ (FOTISFAMILY)

ΤΗΓΑΝΗΤΑ ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ!!!
ΑΤΟΜΙΚΟ ΜΕΖΕΔΑΚΙ  ΑΞΙΑΣ 4,50 €
ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ
ΣΑΓΑΝΑΚΙ
ΤΟΝΟΣΑΛΑΤΑ, ΑΛΛΑ  ΚΑΙ ΚΟΤΟΣΑΛΑΤΑ!!! ΑΛΑΖΕΙ Η ΓΕΥΣΗ!

ΧΤΑΠΟΔΑΚΙ  ΞΥΔΑΤΟ
ΔΙΑΦΟΡΕΣ  ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΕΣ!!!!!!ΣΤΗΝ ΦΩΤΟ ΒΛΕΠΕΤΕ ΜΕ ΚΙΜΑ!
ΨΗΤΑ ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ,  ΜΕ  ΕΓΓΥΗΣΗ  ΝΟΣΤΙΜΙΑΣ
ΦΥΣΙΚΑ  ΠΙΤΕΣ ΜΕ ΓΥΡΟ ΚΑΤΑ  ΠΡΟΤΙΜΙΣΗ,,ΑΛΛΑ ΚΑΙΜΕ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ!

ΦΙΛΕΤΑΚΙ   ΝΟΣΤΙΜΟΤΑΤΟ    ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ!
ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΤΙ ΠΙΟ ΥΓΕΙΙΝΟ ,ΧΟΡΤΑΡΑΚΙΑ  ΒΡΑΣΤΑ!
ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ  ΜΕΡΙΔΑΣ,,,,ΧΟΙΡΙΝΟ, ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ  ΚΑΙ ΣΠΕΣΙΑΛ, ΜΕ ΜΙΞΗ ΚΡΕΑΤΩΝ
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΠΕΡΙΟΔΟ, ΤΑΚΤΙΚΑ ΝΟΣΤΙΜΙΕΣ ΟΠΩΣ ΤΙΣ ΒΛΕΠΕΤΕ!
ΤΑΚΤΙΚΑ , ΔΙΑΦΟΡΑ ΓΛΥΚΑΚΙΑ ΓΙΑ ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ!!
ΣΠΙΤΙΚΗ  ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ ,  ΒΕΒΑΙΑ  ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΤΕ ΤΗΝ ΜΕΡΑ!

ΤΟ ΦΡΑΠΕΔΑΚΙ ΣΑΣ  ΜΕ ΘΕΑ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΑΣ!

Σάββατο 23 Απριλίου 2011

Οδηγίες για να φτιάξετε το καλύτερο κοκορέτσι

 ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ KEFALONIAPRESS.GR
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjvZ7uJKgLmQpGNDg7sdC4KvuRO7t2-BVsRWu95JIZqgnG7Ovf1vc-vcQYSW0970oL0UcJSf7MXk7s6ieHvOQELwX__kE2gQo7qeOBU12grvqLAQJlLXpTiK07YlMloxH4MUdI3QAXxSKU/s400/kokoretsi-piato_0055-s.jpg
 
 
 

Μαγειρίτσα παραδοσιακή αυγοκομμένη


Μαγειρίτσα παραδοσιακή αυγοκομμένη
Υλικά
1 συκωταριά και τα έντερα ενός μικρού αρνιού
1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
2 μαρούλια πλυμένα, χωρισμένα στα φύλλα τους, ψιλοκομμένα
10 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι του τσαγιού ρύζι για σούπα (νυχάκι)
3 αυγά
ο χυμός 2 λεμονιών
3-4 κουταλιές της σούπας ζεστός ζωμός από τη σούπα

Εκτέλεση

Πλένετε πολύ καλά τη συκωταριά και τα έντερα. Γυρίζετε τα έντερα με ένα καλαμάκι ανάποδα. Ρίχνετε τη συκωταριά και τα έντερα σε νερό που βράζει και τα ζεματίζετε. Τα στραγγίζετε και τα ψιλοκόβετε σε πολύ μικρά κομμάτια.
Βάζετε σε μια κατσαρόλα το λάδι να κάψει. Προσθέτετε τα κρεμμυδάκια (ξερά και φρέσκα) και τα σοτάρετε. Ρίχνετε τα κομμάτια της συκωταριάς και τα έντερα και συνεχίζετε το σοτάρισμα. Βάζετε κατόπιν τα μαρούλια και τον άνηθο και αλατοπιπερώνετε. Προσθέτετε 3-4 φλιτζάνια νερό, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε τη μαγειρίτσα να σιγοβράσει.
Όταν τα εντόσθια μαλακώσουν, καθαρίζετε και πλένετε το ρύζι και το ρίχνετε στη μαγειρίτσα. Συνεχίζετε το βράσιμο 25΄, ακόμα μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και σβήνετε την εστία.
Χτυπάτε τα ασπράδια σε μαρέγκα και τους κρόκους χωριστά. Στύβετε τα λεμόνια, προσθέτετε τους κρόκους στη μαρέγκα συνεχίζοντας το χτύπημα. Ρίχνετε λίγο λίγο το χυμό λεμονιού και το ζωμό από τη μαγειρίτσα ανακατεύοντας με γρήγορες κινήσεις. Όταν το μείγμα του αυγολέμονου έχει ζεσταθεί αρκετά, το ρίχνετε όλο μαζί στην κατσαρόλα με τη μαγειρίτσα. Κουνάτε ελαφρά την κατσαρόλα να πάει το αυγολέμονο παντού. Συμβουλή
Η τεχνική να χτυπάτε χωριστά τους κρόκους από τα ασπράδια βοηθάει ώστε να μην κόψει το αυγολέμονο.ΠΗΓΗ  http://mykefallonia.gr

Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Αφράτα τσουρέκια

Αφράτα τσουρέκιαΑφράτα, μαλακά & μυρωδάτα τσουρεκάκια για όλες τις ώρες και φυσικά, το Πάσχα! Ενθουσιάστε φίλους και συγγενείς με αυτή την συνταγή!

Συστατικά

  • 2 κιλά αλεύρι σκληρό
  • 6 αβγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 160 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 3 φακελάκια ξερή μαγιά
  • 1/2 λίτρο ζεστό γάλα (πλήρες)
  • 1 φακελάκι αλεσμένο μαχλέπι
  • το ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • 1 φακελάκι κοπανισμένη μαστίχα
  • 500γρ. κοσκινισμένη άχνη ζάχαρη
  • κροκάδι αραιωμένο με νερό για το άλειμμα
  • σουσάμι

Οδηγίες

  1. Σε λεκάνη χτυπήστε τα αβγά με την άχνη για 3 λεπτά
  2. Στο ζεσταμένο γάλα λιώστε τη μαγιά & προσθέστε το στη λεκάνη
  3. Ρίχνετε και το λιωμένο βούτυρο
  4. Προσθέστε και τα αρώματα (μαχλέπι, ξύσμα, μαστίχα)
  5. Στο τέλος ρίξτε και το αλεύρι λίγο λίγο "παιδεύοντας" τη ζύμη με το χέρι για να απορροφήσει το αλεύρι
  6. Μαζεύετε τη ζύμη σε μπάλα μες στη λεκάνη και σκεπάστε με πετσέτα ή κουβέρτα
  7. Αφήστε τη μες στο φούρνο που έχετε ανάψει στους 30 βαθμούς για 2ώρες περίπου
  8. Πλάστε τσουρεκάκια ατομικά σε σχέδιο κρουασάν, σαλίγκαρο κ.λπ. ή πλεξίδες
  9. Αραδιάστε τα σε βουτυρωμένο ταψί, ξανασκεπάστε τα και αφήστε πάλι στο ζεστό φούρνο (30 βαθμοί)για 1 ώρα ακόμη
  10. Αλείψτε τα με αραιωμένο κροκάδι και πασπαλίστε με σουσάμι αν θέλετε
  11. Ψήστε τα τσουρέκια στους 180 βαθμούς 50 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν

Λίγα μυστικά ακόμα

Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου, ακόμη και τα αβγά. Ιδανικό είναι το αλεύρι "Robin Hood", στα super markets,όμως και το κλασσικό σκληρό αλεύρι αρκεί.Το γάλα δεν πρέπει να κάψει. Μην ζυμώσετε τη ζύμη γιατί τα τσουρέκια θα σκληρύνουν,απλά με το χέρι την παιδεύουμε γύρω γύρω.Διατηρούνται λίγες μέρες εκτός κατάψυξης τυλιγμένα με μεμβράνη, κλεισμένα σε σακούλα.Διατηρούνται φρέσκα και στην κατάψυξη για καιρό.

ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ   sintagespareas.gr

Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Πασχαλινά νηστίσιμα κουλουράκια


του Σπύρου Σταθάτου
Συστατικά
” 2/5 ποτήρια νερό
” 1 ποτηράκι του καφέ ζάχαρη
” 1 ποτηράκι του καφέ λάδι
” 1 κομματάκι μαγιά (περίπου σαν καρύδι)
” λίγο αλάτι
” αλεύρι όσο πάρει ώστε να μην κολλήσει η ζύμη στα χέρια.
Οδηγίες
1. Βάζουμε ολα τα υλικά σε μια λεκανίτσα και τα πλάθουμε μια ζύμη. Την αφήνουμε αρκετή ώρα να ξεκουραστεί και να φουσκώσει (τη σκεπάζουμε με μια πετσέτα).
2. Οταν φουσκώσει πλάθουμε τα κουλούρια και τα αφήνουμε πάλι να φουσκώσουν (αφού τα έχουμε σκεπάσει με μια πετσέτα).
3. Αφού έχουν φουσκώσει και πάλι, τα βάζουμε στο φούρνο στους 200°c και όταν ροδοκοκκινίσουν είναι έτοιμα.  ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ  ΑΠΟ ΤΟ  http://mykefallonia.gr

Πασχαλινά κουλουράκια

Περιγραφή

Αυτά τα κουλουράκια είναι τραγανά απέξω και αφράτα από μέσα.
Τα πιο νόστιμα που έχω δοκιμάσει μέχρι στιγμής (συνταγή της γιαγιάς Στέλλας).

Συστατικά

  • 2 φλ. ζάχαρη
  • 4 αβγά
  • 250 γρ. βούτυρο
  • ½ φλ. γάλα
  • ½ φλ. χυμό πορτοκαλιού
  • ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 κιλό αλεύρι
  • 4 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 βανίλιες
  • ½ κ.γ. σόδα
  • ½ κ.γ. αλάτι

Οδηγίες

  1. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη πολύ καλά.
  2. Προσθέτουμε τα αβγά ένα ένα. Προσθέτουμε το γάλα με το χυμό και το ξύσμα.
  3. Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά με το μισό αλεύρι και αρχίζουμε να προσθέτουμε αυτό το μείγμα στο άλλο. Βάζουμε τόσο αλεύρι όσο χρειάζεται για να γίνει η ζύμη όχι πολύ σκληρή, αλλά να μην κολλάει στα χέρια.
  4. Αφήνουμε τη ζύμη για ένα τέταρτο να ξεκουραστεί, πλάθουμε τα κουλουράκια στα σχήματα που θέλουμε και τα ψήνουμε στους 180° για 10' -20', ανάλογα με το μέγεθος.

    ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ   ΑΠΟ  http://www.sintagespareas.gr

    Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

    Πασχαλινά πεντανόστιμα μπουρέκια

    Μπουρέκια πεντανόστιμα, με εντόσθια, μυρωδικά και τραγανά φύλλα. Φτιάξτε μπόλικα για το πασχαλινό τραπέζι γιατί γίνονται ανάρπαστα στο λεπτό!
    Εκτέλεση
    Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε πλασοτέ κατσαρόλα ή σε τηγάνι βαθύ και φαρδύ. Σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια και το ξερό...

    κρεμμύδι για 3΄-4΄και προσθέτουμε την ψιλοκομμένη συκωταριά. Αφήνουμε να σοταριστεί για 5΄-6΄ και σβήνουμε με το κρασί. Σκεπάζουμε το τηγάνι και αφήνουμε να σιγοψηθεί η συκωταριά μέχρι να πιει όλα τα υγρά της, περίπου 8΄-10΄. Αφήνουμε να κρυώσει. Πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά. Τρίβουμε μπόλικο πιπέρι. Προσθέτουμε τα τυριά και ανακατεύουμε καλά. Τότε δοκιμάζουμε να τ’ αλατίσουμε. Κόβουμε στη μέση τα φύλλα (κάθε φύλλο βγάζει 2 μπουρέκια.). Απλώνουμε 2 κουταλιές γέμιση και τυλίγουμε σε φλογέρα, αφού κλείσουμε τα πλάγια. Τοποθετούμε τα μπουρέκια σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα, με την ένωση προς τα κάτω. Αφού τα τυλίξουμε όλα, με πινέλο τα λαδώνουμε και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 40΄-45΄, μέχρι να ροδίσουν καλά.

    μερίδες 16
    Χρόνος Προετοιμασίας 30 λεπτά

    Χρόνος ψησίματος 45 λεπτά