Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

FREE SUNBEDS

FREE  SUNBEDS
FREE WIFI

Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

ΚΥΔΩΝΙΑ ΚΑΙ ΠΑΤΑΤΟΚΕΦΤΕΔΕς ΣΕ ΣΥΝΤΑΓΕς ΠΟΥ ΣΤΑΛΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΒΑΣΙΛΗ ΛΟΡΕΤΖΑΤΟ


Κυδώνια γεμιστά με κιμά




Υλικά:  
8 κυδώνια, 1 κιλό κιμάς, 1 φλιτζάνι τριμμένο κεφαλοτύρι, 1 φλιτζάνι λάδι, αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι, 2 κουταλιές γεμάτες βούτυρο, 2 κόκκινες ντομάτες, 2 κόκκινες πιπεριές. 



Εκτέλεση:  
Πλένουμε καλά τα κυδώνια τα καθαρίζουμε σκάβουμε τα εσωτερικά τους, τα αλατοπιπερώνουμε και τα βουτυρώνουμε από μέσα. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα τσιγαρίζουμε με το λάδι. Προσθέτουμε τον κιμά και ψιλοκομμένες τις πιπεριές και τις ντομάτες, τον μαϊντανό, το αλατοπίπερο, το μπαχάρι, ελάχιστο νερό και το αφήνουμε να βράσουν 10', μέχρι να μείνει η γέμιση μόνο με το λάδι της. Γεμίζουμε ένα - ένα τα κυδώνια τα τοποθετούμε στο ταψί, ρίχνουμε το βούτυρο από πάνω και τα ψήνουμε για 30' σε μέτριο φούρνο.


Πηγή:psaxoulenios




Πατατοκεφτέδες




Υλικά:  
2 κιλά πατάτες, 2 φλιτζάνια τυρί φέτα,  4 αβγά, 3 ½ φλιτζάνια βούτυρο, μαϊντανός ψιλοκομμένος, αλεύρι. 




Εκτέλεση:  
Ξεφλουδίζετε και πλένετε καλά τις πατάτες σε κρύο νερό. Τις βράζετε σε αλατισμένο νερό ώσπου να μαλακώσουν και τις στραγγίζετε καλά. Τις περνάτε από τη μηχανή του πουρέ, προσθέτετε τα αβγά, το τυρί, τον μαϊντανό, μια κουταλιά βούτυρο και ανακατεύετε καλά. Ζεσταίνετε το υπόλοιπο βούτυρο σε ένα τηγάνι. Πλάθετε τους πατατοκεφτέδες, αλευρώνετε και τηγανίζετε ώσπου να ροδοκοκκινίσουν απ' όλες τις πλευρές. Σερβίρονται ζεστοί.


Πηγή:psaxoulenios

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου